Liquid error (layout/theme line 44): Could not find asset snippets/head_fonts.liquid

Riders feedback

Smurt, knofedt, Thomas Nørgaard, Mountainbike, licensrytter, Aarhus MTB

Den sidste olie...

Mountainbike Sæsonen 2016 er ved at ebbe ud, men et af årets absolut højdepunkter mangler stadig. Roc d’Azur, 4 dages etapeløb i Fréjus ved Middelhavet. Et rigtigt hårdt løb, med mange højdemeter på kort afstand, altså korte bakker af den stejle slags. Underlaget er klippe, som er tæt pakket med grusstier. Det er tørt med tørt på og støvet som hvis man kørte i Sahara.

Jeg var løbet tør for smørelse lige inden afrejsen til Frankrig. Normalt er jeg en meget trofast bruger af Muc-Off. Dog tænkte jeg, at jeg ville prøve et nyt produkt på markedet, nemlig SMURT by Knofedt. Igennem www.smurt.dk bestilte jeg produktet SMURT Dry-lube til kr. 89,95 og SMURT Chain Cleaner til kr. 89,95. Et par dage efter, modtog jeg produkterne.

Mit første indtryk af produkterne fra SMURT by Knofedt var, at produkterne havde en lækker emballage. SMURT Chain Cleaner kommer i en dåse, som har en fin mat finish, og SMURT Dry lube kommer i en gennemsigtig bøtte, så man kan se, at olien er farvet grøn med en passende spids tud.

Mit setup til løbet i Frankrig var den helt nye XX1 Eagle drivetrain. Kæden var totalt afrenset og tør, da jeg fik samlet cyklen igen efter transporten til Middelhavet. Min første tanke var at SMURT Dry lube var utrolig tyndt flydende. Det gjorde at det var nemt at påføre på kæden i et tyndt lag. Oliens let grønne farve gjorde det nemt at ramme alle kædens led. Jeg må indrømme, at jeg var lidt bekymret for, om olien var drøj nok til at holde fire til seks timers race under så tørre og støvede forhold. Jeg smurte kæden godt om aftenen før løbet og så igen lige inden vi trillede afsted til start.

Jeg oplevede at SMURT Dry Lube leverede en utrolig lav friktion, gnidningsfrit gearskifte og en overbevisende holdbarhed, selv efter 5 timer på sporet. Efter løbet vaskede jeg kæde og kassette af med SMURT Chain Cleaner og skyllede efter med vand. Resultatet var ingen “sort kæde”, men derimod en helt ren kæde som er klar til at blive SMURT igen. Nu var det kun SMURT Dry Lube, som jeg har testet, men jeg kan kun varmt anbefale produktet... Jeg er totalt SMURT fan….

Anmeldt af Thomas Nørgaard, Mountainbike licensrytter, Aarhus MTB