Guide”Hvis du spuler cyklen, fjerner du fedtet steder, hvor cyklen er blevet smurt fra fabrikken - og det er ikke altid, du selv kan smøre cyklen igen, uden det rigtige specialudstyr.”

Alle cykler har brug for en grundig vask og rengøring med jævne mellemrum, hvor ofte afhænger naturligvis af hvordan cyklen bruges. Eksempelvis vil en MTB der bruges i skoven i al slags vejr, naturligvis have et større behov for rengøring end en racercykel der kun bruges i tørt vejr. I denne guide beskriver vi, trin for trin, hvordan du giver din cykel den helt store rengøringstur.

Vi anbefaler at du bruger følgende
Børster, gerne flere forskellige størrelser så man kan komme til overalt. Vigtigt at man har seperate børster til kæde/kasette og til resten af cyklen.

Allround Shampoo
Smurt Chain Cleaner
Smurt Allround degreaser
Olie, Smurt Dryoil eller Smurt Wetoil alt efter årstid og brug
Smurt Microfiber Cloth – Klud til aftørring
Smurt Silicone Shine / Polish (Anbefalet, ikke påkrævet)

Shop ovenstående kit her – Kun 599,-
GRATIS LEVERING

Fremgangsmåde
Skyl hele cyklen med vandslangen for at fjerne det værste snavs. Start med at rense kæden, enten ved brug af Smurt Chain Cleaner eller ved at sprøjte Allround Degreaser direkte på kæde, kasette og tandhjulene på kranken – lad det virke et øjeblik (5-8 min). Børst herefter kæde, kasette og krank med børsterne hertil, så skidtet kommer af. Man kan med fordel dreje baglæns på pedalerne mens både kæde og kasette børstes. Skyl herefter.

Bland Allround shampoo op med vand i det angivne blandingsforhold (1 del sæbe pr. 8 dele vand) i baljen og vask cyklen grundigt. Sørg for at komme ind i alle kroge og hjørner, et godt udvalg af børster er essentielt for at kunne komme til alle steder, men mindre kan naturligvis også gøre det. Sørg for at vaske stellet først og dernæst de mere beskidte ting såsom bremser, hjul og lign – Undgå at bruge samme børste på kæde og stel.

Tør hele cyklen af med en tør Microfiber klud – Vi anbefaler vores Mircofiber Cloth. Et gammelt viskestykke eller lagen kan sagtens bruges. Kæde, kasette og krank aftørres grundigt, naturligvis med en anden klud eller klæde end det der bruges til resten af cyklen.

Skal det køre som Smurt?
Vi anbefaler at man kun smører inde mellem rullerne, altså den del af kæden der kommer i kontakt med tandhjulene. Undlad at overhælde kæden med olie og lad olien stå og trække ind indtil du næste gang skal bruge cyklen – du kan med fordele fjerne overskydende olie ved at dreje baglæns på pedalerne mens kæden aftørres.

Slutteligt anbefaler vi at give stellet en god omgang Silicone Shine, dette sprayes på det rene stel og aftørres kort efter. Herefter har man en skinnende cykel der ligner den man hentede ved cykelhandleren og som en ekstra bonus har skidt og snavs sværere ved at sætte sig fast efterfølgende.

Du kan shoppe alle ovenstående produkter her